SINAVLAR

SINAVLAR

YDS 

Ösym tarafından gerçekleştirilen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavıdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversitelerde ve özel sektörde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

YDS’YE KİMLER KATILABİLİR?

Üniversitelerde kariyer hedefleyen doçent, doktora ve sanatta yeterlilik isteyen adaylar
Yüksek lisans programlarına girecek; üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar
Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar
Özel sektörde çalışan (bankalar vs.) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı)’a girecek adaylar
Kamu personeli olmak amacı ile KPSS’ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen adaylar
YDS Puan Harf Karşılıkları
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden;
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80-89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70-79 arasındaki puanlar (C) seviyesi
60-69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50-59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.
World English YDS Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) öğrencilerin 4 dil becerisini ölçen 4 aşamadan oluşan bir sınavdır.

TOEFL’A KİMLER KATILABİLİR ?

Özellikle Amerikan üniversitelerine girişte, İngilizce seviyesinin yeterliliği bakımından aranan TOEFL başarı derecesi, Amerika’nın dışında dabirçok ülkede ve Türkiye’de çeşitli kurumlarda (eğitim, iş başvurusu vs.) İngilizce yeterliliğinin tespit edilmesinde referans olarak kabul edilmektedir.

PROGRAMIN AMACI NEDİR ?

Kişileri sınav sistemindeki son değişiklikleri dikkate alarak dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirerek TOEFL IBT sınavına hazırlamak.

KULLANILAN TEKNİK VE MATERYALLER NELERDİR ?
Bilgisayarda test çözümleri
TOEFL IBT hazırlık kitabı
Görsel, işitsel ve basılı kaynaklar
TOEFL bölümleri ile ilgili genel öğretim ve çalışmalar
Deneme sınavları
Internet Based Test(IBT) Internet bazlı test uygulamarı için bilgisayarda deneme sınavları
Bireysel geri bildirimler

World English TOEFL Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

 

IELTS

IELTS (International English Language Testing System) öğrencilerin 4 dil becerisini ölçen 4 aşamadan oluşan bir sınavdır.

SINAV İÇERİĞİ NEDİR ?

Dinleme: Yaklaşık 30-35 dakika sürer. 1 bölüm: 10 sorudan oluşan diyalog bölümü. 2 bölüm: 10 sorudan oluşan kısa konuşma bölümü. 3.bölüm: 10 sorudan oluşan uzun diyalog bölümü. 4.bölüm: 10 sorudan oluşan uzun konuşma bölümü.

Okuma: 60 dakika sürer ve 40 sorusu bulunan 3 okuma parçasından oluşur.

Yazma: 60 dakikada sürer. 1.bölüm: Grafik, istatislik veya şekil yorumlama hakkında 150 kelimelik bir rapor yazımı (20 dakika). 2.bölüm: Verilen bir konu hakkında 250 kelimelik bir kompozisyon yazımı (40 dakika).

Konuşma: 11-15 dakika sürer. 3 bölümden oluşur, karşılıklı diyalog üzerinedir.

IELTS’E KİMLER KATILABİLİR ?

İngiltere ve Avustralya başta olmak üzere Türkiye dahil pek çok ülkedeki üniversitelere yatay geçiş yapmak isteyen ve hazırlık atlama sınavlarından muaf olmak isteyen öğrenciler katılabilir.

PROGRAMIN AMACI NEDİR ?
Sınavın test ettiği 4 beceriyi(dinleme, okuma, yazma, konuşma) ayrıntılı bir şekilde öğrencilere tanıtmak, bu beceriler için strateji ve teknikler kazandırmak ve geliştirmek
Sık aralıklarla test ve deneme sınavı yaparak öğrencilerin gelişimlerini takip etmek ve revizyona ihtiyaç duyulan becerileri tespit edip gelişimini sağlamak
Sürekli olarak verilen ek çalışmalarla öğrencinin 4 beceriyi tam anlamıyla kazanmasına yardımcı olmak
Öğrencileri alanında uzman öğretim görevlileriyle sınava hazırlamak
Cambridge Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli kurumlarca hazırlanmış dinleme, okuma, yazma ve konuşma materyalleri ile gerçek süreli ve aşamalı deneme sınavlarına tabi tutmak
World English IELTS Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

 

TOEIC

The Test of English for International Communication (TOEIC) ana dili İngilizce olmayan kişiler için bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Uluslararası bir ortamda çalışan kişilerin gündelik iletişimdeki İngilizce kullanma becerilerini ölçer. Sınav sonuçları kişilerin iş, ticaret ve endüstri alanında çalışan diğerleriyle İngilizce olarak ne kadar iyi iletişim kurduğunu gösterir. Sınav gündelik yaşamı sürdürürken kullanılan İngilizce’den başka özel bir uzmanlık bilgisi ya da kelime dağarcığı gerektirmez. TOEFL, GRE, GMAT gibi uluslararası sınavların hazırlayıcısı olan Eğitimsel Test Servisine (ETS) bağlıdır.

SINAV SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Sınavda iş yazışmaları, e-mailler, sipariş formları gibi metinlerin ve telefon konuşmalarının vs. anlaşılmasının gerekli olduğu çok sayıda soru bulunmaktadır. Sınav 2 saat sürmektedir. Çoktan seçmeli 200 soru içerir. Klasik TOEIC dinleme ve okuduğunu anlama olmak üzere 2 bölümden oluşur;

Dinleme

100 sorudan oluşur. Kendi içinde 4 bölüme ayrılır. Ses kayıtlarını dinleme ile yapılan bu çalışmada öğrenci diyaloglar, çeşitli cümle yapıları, telefon görüşmeleri, kısa konuşmalar dinler. Tahmini sınav süresi 45 dakikadır.
1.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 20 sorudan oluşan fotoğraflar bölümü
2.Bölüm: 3 cevap şıkkı olan, 30 sorudan oluşan soru/cevap bölümü
3.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 30 sorudan oluşan kısa diyaloglar bölümü
4.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 20 sorudan oluşan uzun diyaloglar bölümü

Okuduğunu Anlama

100 sorudan oluşur. İçeriğe bağlı olarak iş yazışmaları, iletiler vb. içerikte soruların cevaplanması istenir. Tahmini sınav süresi 75 dakikadır.
5.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 40 sorudan oluşan cümle tamamlama bölümü
6.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 20 sorudan oluşan yanlışu bulma bölümü
7.Bölüm: 4 cevap şıkkı olan, 40 sorudan oluşan okuduğunu anlama bölümü
Sınav bitiminde öğrenci kişisel bilgilerini, eğitim ve iş tecrübesi ile ilgili anket sorularını da cevaplamak durumundadır.
TOEIC sınavında konuşma ve yazma bölümleri isteğe bağlı gerçekleşir.

TOEIC’E KİMLER KATILABİLİR ?

Bu sınav büyük şirketlerden, finans kurumlarına, bireylere, eğitim kurumlarına kadar herkes için uygundur. Kişilerin İngilizce yeterliliğine dayalı olarak karar verebilmesini, İngilizce bilgisi gerektiren bir pozisyona uygunluk durumu veya dil bilgisi düzeyinin onaylanması amaçlarıyla kullanılabilir. Bazı üniversielerde de mezuniyete yakın dönemlerde öğrencilerin İngilizce düzeylerini belirlemek için bu sınav istenmektedir.

TOEIC SINAV SONUÇLARI

TOEIC yeterlilik tablosu alınan skorla yerine getirilebilecek işleri özetlemektedir. Bu belge mevcut durumu ve hedefleri belirlemede büyük fayda sağlamaktadır. TOEIC sınavı alt bölümlerden alınan alt skorlar ve toplam puan olmak üzere hesaplanır. Her alt puan 5-495, toplam puan ise 10-990 arasında farklılık gösterir. TOEIC sınavı geçme ve kalma esasına bağlı değildir. TOEIC istenilen yeterlilikte olunup olunmadığını belirlemek amaçlı hazırlanmış bir sınavdır. Örneğin bu sınav sonucuna göre şirketler kendi çalışanlarının standartlarını belirlerken okullar öğrencilerini eğitim için uygun seviyeye yerleştirmek için kullanabilirler.

World English TOEIC Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

YKS DİL

Eski Ismiyle LYS 5 Yeni Sınav Sistemindeki Adı YKS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Üniversitelere Lisans Eğitimi Almak Için Öğrencilerin Girdiği Bir Yabancı Dil Sınavıdır.

  • YKS ‘ye girebilmek için TYT (Temel Yeterlilik Testi) ’inden 180 barajını aşmak gerekmektedir.
  • YKS yılda bir kez ve Haziran ayında düzenlenir.
  • YKS ‘de soru sayısı 80’dir. Bu sınavda soru sayısı başına düşen ortalama düşünme süresi 1,5 dakikadır.
  • Adaylar YKS’ye İngilizce, Almanca , Fransızca dillerinden herhangi birinde girebilirler.
  • YKS’de okuduğunu anlama oldukça önem taşımaktadır.

 

World English YKS DİL  Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

 

SAT

ABD’de Lise Eğitimini Tamamlamış Öğrencilerin Yüksekokul Ve Üniversitelere Giriş Sınavıdır. 

SAT hem Amerikan hem de yabancı uyruklu öğrenciler tarafından kullanılır aynı zamanda SAT Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin Türk üniversitelerine girişte de kabul edilir. SAT sınavı The College Board tarafından yapılır. SAT ABD’de yılda 7, ABD dışındaki ülkelerde 2 ayda bir yılda 6 defa uygulanır.SAT sınavı 2 aşamadan oluşmaktadır SAT 1 ( reasoning test ), SAT 2 sınavı (test)‘tir. SAT sınavında eğitim hayatında edindiği bilgi ve becerilerin, analitik düzeyde yeterliliğini ölçmektir. Bu bağlamda SAT sınavında eğer eğitim konusunda sorun yoksa İngilizce yeterliliği ve zamanı verimli kullanmak önem taşımaktadır.

SAT Sınav İçeriği:

 SAT sınavı toplamda 3 saat sürmektedir.Zorunlu olmayan Essay kısmı için 50 dakika süre tanınmaktadır. Eleştirel okuma ve yazma , Matematik ve Essay isteğe bağlıdır, Essay yazma yeni sınav sisteminde zorunlu kılınmamıştır. SAT‘ ın Essay yazma bölümünde metin okunularak yorumlanma istenir.

World English SAT  Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

 

GMAT

GMAT Yurt Dışı Ve Türkiye’de Işletme Yüksek Lisans (MBA) Programına Sahip 600’Den Fazla Okulun Talep Ettiği Lisans Üstü Eğitim Için Adayların İngilizce Ve Matematik Yeteneklerini Ölçen Bir Sınavdır.

 Dünyada ve Türkiye’de bilgisayar tabanlı uygulanmaktadır. Gmat sınavı Educational Testing Service tarafından uygulanmaktadır. Gmat sınavı sayısal (quantitative), sözel (verbal) ve yazma beceresi (analytical writing assessment) olmak üzere 3 kısımdan oluşur. GMAT, sözel bölümü cümle düzeltme (sentence correction), eleştirel akıl yürütme ( critical reasoning), okuduğunu anlama (reading comprehension) kısımlarından oluşur.

 GMAT sayısal bölümünde sayısal bilgi yeterliliği (Data Sufficient) problem çözme (problem solving) kısımlarından oluşur. Gmat sınavında problem çözme kısmı 75 dk sürmektedir ve soru sayısı 37 dk’dır. GMAT analitik bölümünde yazma becerisi ölçülür ve verilen süre 30’dur. Gmat sınavında sorular soru bankasından otomatik seçilir. Her soru için belli bir soru vardır ve sorularda düzeltme yapılmaz. GMAT esnasında sorunun cevabı bilinmiyorsa en yakın cevap verilebilir.Çünkü hiç cevap vermemek yanlış cevap vermekten daha çok puan kaybettirmektedir.

 GMAT sınavında ilk soruyu doğru cevaplandırdığınız taktirde daha sonraki sorular puanı düşük kolay sorular olacaktır. GMAT ağır ve zor bir sınavdır. TOEFL’dan zor olmasının sebebi Amerikalı öğrencilerden de istenmektedir. Yüksek bir GMAT skoru öğrencilere güzel iş imkanları sunmaktadır. GMAT sınavındaki skor aralığındaki skor aralığı 200-800 arasında değişmektedir ve 600 üstü puan almak iyi üniversiteler için kabul sebebidir. GMAT'ı aceleyle bitirmeye çalışmak sizin için dezavantaj oluşturacaktır çünkü cevapları kontrol etme gibi bir şans tanınmayacaktır. Türkiye’de GMAT'I bazı üniversiteler kabul etmekte olup İstanbul, Ankara ve İzmir’de GMAT sınavı yapılmaktadır.

World English GMAT  Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

ALMANCA AİLE BİRLEŞİM SINAVI

World English  Dil Okulları 2015 yılından bu yana eğitime en büyük desteği sağlayan eğitim kurumlarının başında gelmektedir. Almanya’nın yurtdışı temsilcilikleri ve yabancılar dairesi, Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavını basit düzeyde Almanca bilgisini gösteren belge olarak kabul etmektedir. Bu sınav, sunulmuş olan en basit düzeydeki, sınavdır.

Basit düzeyde Almanca bilgisi ne anlama gelmektedir? Neleri yapabilmem gerekiyor?

Konuştuğum kişiler yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşurlarsa, kısa, oldukça basit soruları, talimatları ve mesajları anlayabiliyorum ve bunlara karşılık verebiliyorum. Kendimi ve başkalarını tanıtabiliyorum ve başka kişilere, kendileri hakkında sorular yöneltebiliyorum, örneğin nerede oturdukları gibi. 

Kısa yazılı mesajları, örneğin bilgilendirme levhaları ve küçük ilanları, anlayabiliyorum. Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları nitelendirebiliyor ve anlayabiliyorum. Basit formları örneğin ad, adres ve yaş gibi kişisel bilgilerimi doldurabiliyorum. Kısa kişisel mesajlar yazabiliyorum.

World English  Dil Okulları olarak Aile Birleşimi sınavına hazırlık kursumuz ile her zaman yanınızdayız.

Aile Birleşimi ve Sınavı Nedir ?

Almanya’da yaşayan veya uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen, Eğitim, Çalışma amaçlı gitmek isteyen herkes aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilmektedir. Ancak Alman Hükümeti, aile birleşimi yapabilmek için bazı şartlar aramaktadır. (UYUM/ENTEGRASYON YASASI). Almanya’ya gidecek kişi Almanya’daki yaşama daha kolay uyum sağlayabilmesi, temel ve günlük ihtiyaçlarını giderebilesi için yeterli seviyede Almanca bilmesi gerekmektedir.

Alman Konsolosluğunun aile birleşimi vizesi için gerekli gördüğü Almanca dil yeterlilik sınavını başarıyla geçmek zorundadır.

Aile birleşimi ile Almanya’ya giden kişi önce Türkiye’de bir Almanca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır. Almanca kursu bitiminde merkezi sistem yapılan Alman Konsolosluğunun istediği Almanca dil yeterlilik sınavından gereken puanı almalıdır.

 

ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ A 1 SINAVI NEREDE YAPILIR?

Almanca aile birleşimi sınavı İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılır. Sınav merkezi sistemdir.

AİLE BİRLEŞİMİ ALMANCA SINAVI TARİHLERİ ALMANYA İÇİN NE ZAMANDIR?

Önceden 15 günde bir yapılan sınav bu kış genellikle ayda bir yapılıyor.

ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVINDA KAÇ PUAN ALMAK ZORUNDAYIM?

Almanca sınavından 100 puan üzerinden 60 puan alınmalıdır.

 

ALMANCA AİLE BİRLEŞİM SINAVINDA NELER SORULUR?

Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavını basit düzeyde Almanca bilgisini gösteren belge olarak kabul etmektedir. Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 sınavı iki bölümden oluşmaktadır: 65 dakika süren bir yazılı sınav ve 15 dakika süren bir sözlü sınavdan oluşmaktadır. Yazılı sınavda, günlük yaşamdaki kısa konuşmaları, özel telefon mesajlarını ya da hoparlörle kamuya yapılan anonsları dinler ve bunlarla ilgili soruları cevaplandırırsınız. Kısa notlar, küçük ilanlar, bilgilendirme levhaları ya da duyurular gibi kısa metinleri okur, bunlarla ilgili soruları cevaplandırırsınız. Basit formları doldurur ve günlük yaşama ilişkin kişisel kısa bir metin yazarsınız.

Sözlü sınav, grup halinde yapılır. Grup içerisinde kendinizi tanıtırsınız. Daha sonra günlük yaşamla ilgili sorular sorar, cevaplandırır ve grup içerisinden bir kişiye günlük yaşamdan bir şeyle ilgili ricada bulunursunuz.

 

 

Özetlemek gerekirse ;

Almanca sınavı dört bölümden oluşur:

1- DİNLEME: Dinletilen konuşmaları, anonsları, telesekretere bırakılan mesajları anlayarak sorulan sorulara cevap verme

2- OKUMA: Size verilen okuma parçalarına ait soruları cevaplama

3- YAZMA: Herhangi bir yere başvurabilmek için verilen formları doldurma ve bir mail veya Almanca mektup yazma

4- KONUŞMA: Kendini tanıtabilme, soru sorabilme, sorulan sorulara cevap verme

Uzman ve tecrübeli Eğitmenlerle Grup ve Birebir Eğitimler. Hızlandırılmış Kurslar Öğrenci istek doğrultusunda kendi programına uygun ders saatleriyle World English  Dil Okulları olarak Sınavı Garantiliyoruz. Bu Başarıya Birlikte İmza Atıyoruz.

World English Aile Birleşim  Programının içeriği ile ilgili bilgiyi şubelerimizden alabilirsiniz.

iletişim
  • 0850 577 73 99
  • 0546 654 18 81
  • info@worldenglishla.com
NEDEN BİZİ SEÇMELİSİNİZ
iletişim

WhatsApp
Hemen Ara